Cookie- og privatlivspolitik

Cookiepolitik

Udgiver
www.historiekanon.dk (Den Sønderjyske historiekanon) ejes og publiceres af:
HistorieLab – Nationalt Videncenter for Historie- og Kulturarvsformidling
Stationsvej 14
7300 Jelling

Følgende internetdomæner drives og ejes af HistorieLab:
http://www.historielab.dk
http://spilportalen.historielab.dk/
http://dilemma-spillet.dk
http://www.petersverden.dk/

Hvad er cookies
Websitet anvender ”cookies”, der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil eller tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som f.eks. virus.

Hjemmesidens brug af cookies
Når du besøger vores hjemmeside indsamles oplysninger om dig, som bruges til at tilpasse og forbedre vores indhold og er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere. Cookies hjælper os desuden med at få overblik over dit besøg på hjemmesiden, så vi løbende kan optimere og målrette hjemmesiden til dine behov og interesser. Cookies husker f.eks. om du tidligere har besøgt siden eller om du tidligere har været logget ind.
Vi indsamler og behandler typisk følgende typer af oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt hvilke sider du klikker på.
Kun i det omfang du selv giver eksplicit samtykke hertil og selv indtaster informationerne behandles desuden: Navn, telefonnummer, e-mail, adresse. Det vil typisk være i forbindelse med oprettelse af profil eller ved log-in.
>> Få overblikket på brug af cookies her.
De oplysninger, som cookien indsamler om din brug, bliver brugt med henblik på optimering af hjemmesiden via Google Analytics.

Afvisning af cookies

Gennem præferencer
Du har altid mulighed for at ændre dine præferencer i forhold til hvilke cookies vi må gemme på siden. Du kan ændre dine præferencer således.

Gennem browser
Du kan altid afvise cookies på din computer ved at ændre indstillingerne i din internet-browser. Hvor du finder indstillingerne afhænger af, hvilken browser du anvender. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du gør det, er der mange funktioner og services, du ikke kan bruge, fordi disse funktioner og services forudsætter, at hjemmesiden kan huske de valg, du foretager.

Sletning af cookies
Ønsker du at få slettet eller oplyst hvilken personfølsom data vi har liggende omkring dig, kan du henvende dig på historielab@ucl.dk.

Dit samtykke gælder for følgende domæne: www.historiekanon.dk

Cookies på historiekanon.dk
Her er en liste over cookies vi anvender på vores website:

Google Analytics (_utma, _utmb, _utmc, _utmt_*, _utmz)
Har du accepteret cookies? (mtm-cookie-policy-bar-consent)
Wordpress settings (wp_*)

Du kan læse mere om cookies her

Persondatapolitik

Indsamling af persondata
HistorieLab indsamler og behandler kun persondataoplysninger, som er nødvendige for at kunne opretholde de forpligtigelser vi har overfor dig.
Vær opmærksom på, at ved oprettelse af bruger, skal du være 13 år eller ældre. Jævnfør databeskyttelsesloven LOV 502/2018, § 6, stk. 2, kan der indgås gyldigt samtykke med børn der er mindst 13 år.
Det bruger vi dine data til
Oplysningerne bruges til at identificere dig som bruger samt at kunne levere de services, du har efterspurgt, som eksempelvis oprettelse af bruger. Du kan til enhver tid slette din bruger igen.

Behandling og opbevaring
Data om din brug af websitet, hvilket indhold du evt. klikker på, geografisk placering, køn og alderssegment m.v. videregives til tredjeparter i det omfang disse oplysninger er kendt. Du kan se hvilke tredjeparter, der er tale om, i afsnittet om ”Cookies” ovenfor og får det fulde overblik her.
Alle personoplysninger bliver behandlet fortroligt, og videregives kun til andre hvis loven tillader eller kræver det.
Vi anvender eksterne leverandører som gør det muligt for os at kunne levere tjenesteydelser bedst muligt til dig; eksempelvis HostNordic, hvor Den Sønderjyske historiekanon er hostet. Disse leverandører fungerer som databehandlere for HistorieLab, og behandler i visse tilfælde dine personoplysninger. Vi har indgået databehandleraftaler med leverandørerne, og de handler kun ud fra vores instrukser.
Al data opbevares sikkert og fortroligt.

Sikkerhed
Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

Indsigt og klager
Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, vi behandler om dig. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte har du ret til at de bliver rettet eller slettet. Henvendelse herom kan ske til: historieLab@ucl.dk

Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet.